Kennelinformatie

Het is mijn doel om gezonde temperamentvolle en werklustige Duitse herders te fokken die kunnen dienen voor de IPO hondensport, als huis- en gezinshond.

In 2005 kocht ik op 20-jarige leeftijd mijn eerste eigen hond, Enja von Spitzbubezwinger. Al snel veroverde de Duitse herder microbe mij helemaal en beleefde ik veel plezier aan deze hond. Ik begon stilaan te dromen van een nestje.

Toen bleek dat Enja geen perfecte heupen had (HD-A noch zugelassen ligt onder mijn persoonlijke normen om te fokken) moest ik dat plan opzij zetten.

Via Ronny van den Berghe kon ik in 2007 mijn tweede hond, Dera vom Bonauer Wald kopen in de nestherhaling van zijn reu Como. Door een te drukke periode in mijn leven op dat moment heb ik Dera herplaatst bij vrienden in Nederland. Dat bevalt Dera vanaf dag 1 super. Dera werd getraind door André van Eekelen naar BH-IPO-UV en later door Jur van Dijk naar een aankeuring en IPO2. Dera had wel perfecte heupen, perfecte ellebogen en een perfecte rug.

In 2010 vroeg ik mijn eigen kennelnaam aan; vom grünen Alfene.
Een rechtstreekse verwijzing naar mijn afkomst, de Groeneweg uit Teralfene.

In april 2011 fokte ik met Dera mijn eerste eigen nestje. De reu was de jonge imposante beloftevolle zwart bruine Drago vom Patriot. Alle begin is moeilijk en daarom vroeg en kreeg ik voor dit nestje de hulp van André van Eekelen, Tanja Mannet en Erwin en Pascale Reisser.

In juni 2012 kreeg ik Larissa von Alt Walder Schloss (roepnaam Anouk) in handen van goede vrienden, Erwin en Pascale Reisser. De bedoeling is dat ik met Anouk een nestje fok.

Ik ben in tussentijd verhuisd van Affligem naar Aalter en plan bij de eerstvolgende loopsheid van Anouk en nestje met haar.

D.d. juni 2012.